ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

«IΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ»… ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΕΡΑΤΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ένας παγανιστής ιερέας κέρδισε το δικαίωμα να φοράει κέρατα κατσίκας στο κεφάλι του για την φωτογραφία της άδειας οδήγησης του.
Στον Phelan MoonSong, γνωστό ως «ιερέας του Πάνα», αρχικά απαγορεύτηκε να φορέσει το συγκεκριμένο…κάλυμμα κεφαλής. Αλλά ο ίδιος αμφισβήτησε την απόφαση και τελικά του προσεφέρθει η ίδια αναγνώριση όπως άλλες θρησκείες.
Ο 56χρονος MoonSong, φοράει τα κέρατα πραγματικής κατσίκας από το 2008 και υποστηρίζει ότι  αισθάνεται γυμνός χωρίς αυτιά. Περιέγραψε τις πεποιθήσεις του για  την«φυσιολατρική, πολυθεϊστική ή πανθεϊστική θρησκεία η οποία ενσωματώνει τις πεποιθήσεις και τις τελετουργικές πρακτικές από αρχαίες παραδόσεις».

Όταν προσπάθησε να τα φορέσει τα κέρατα για την νέα άδεια οδήγησης του στο Μέιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, του είπαν ότι θα πρέπει να εγκριθεί από το γραμματέα του κράτους. Έπρεπε να υποβάλει θρησκευτική τεκμηρίωση για να αποδείξει τον ισχυρισμό ότι η πίστη του ήταν γνήσια.

Ο MoonSong, ο οποίος άλλαξε το όνομά του, τον Ιούνιο, δήλωσε στο Προεδρείο Μηχανοκινήτων Οχημάτων (BMV) ήταν ένας  ¨»ειδωλολατρικός ιερωμένος».

Αλλά επειδή ο παγανισμός δεν έχει διοικητικό όργανο να εκδώσει τα έγγραφα, ο MoonSong έγραψε ένα δοκίμιο σχετικά με το γιατί τα «Κέρατα του Πάνα» ήταν σημαντικά για αυτόν και το δικό του πνευματικό ταξίδι. Υποστήριξε ότι τα κέρατά του δεν ήταν διαφορετική συνήθεια από αυτές μιας καλόγριας ή ένα τουρμπάνι ενός Σιχ που επιτρέπονται στο Μειν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου